Glædelig påske

Påsken er over os, og igår vi holdt en lille hyggelig påskefrokost sammen med mormor og vores gamle, men friske oldemor. Det har været en skøn dag med påskeægsjagt i haven, lækker mad og glade børn og strålende solskin. Frokosten stod på kartoffeltærte, tomatsalat, rugbrød, bønnepostej, hummus, agurkeskiver, stænger af rød peber og masser af karse, som børnene har lavet i børnehaven. Efter påskeægsjagtens hårde strabadser blev der serveret påskemuffins til kaffen.

Read More

Chokoladelækker Banansmoothie

2012-10-04 at 12-19-06 (sax) - Version 2

Det er aften. Du har trang til chokolade, men vil gerne undgå sukker og de ekstra kilo. Du kigger i skabene vel vidende, at du ikke finder løsningen derinde. Der, lige midt på køkkenbordet, får du øje på din blender, og du kommer glad i tanke om denne opskrift, som du nu endelig kan prøve. Og som du vil lave igen og igen… Og igen…

Read More

Rå chokoladekage

2012-02-16 at 21-21-31 (sax)

Denne kage kan du sætte tænderne i med god samvittighed og stor forventning. Den er blød, sød og chokoladesprød med konfektkonsistens, og paranødderne giver det ekstra knas, der skal til. Jeg plejer at opbevare kagen i fryseren og så skære et par stykker, når lysten melder sig. Der kan den holde sig længe, hvis du kan holde fingrene fra den. Smagen er intens og mættende, så man spiser ikke så meget af gangen.

Read More

Pølsehorn aka dellehorn

horn

Ifølge kalenderen er sommeren startet, og med den kommer alle udflugterne. Som vegansk familie er man næsten altid nødt til at medbringe en god stor madpakke, og det må gerne være nemt og hurtigt at spise, da børnene sjældent har tålmodighed til at sidde ved borde-bænke-sættet ret længe. Pølsehorn er ideelle at stikke i den lille utålmodige barnehånd, men da veganske soyapølser kan være en omkostelig affære for den store familie, har jeg omdannet dem til dellehorn, og de går rent ind hos børnene.

Read More

Lunas labre linse lunser

2011-12-24 at 16-28-47 (sax)

Det her må være vores yndlingsdeller. De smager bare… mums! Jeg har omskrevet opskriften en smule, da dellerne ellers bliver for stærke til vores børn, men der er stadig masser af spicy smag i. Samtidig har jeg ganget opskriften op, så den passer til storfamilien og ønsket om deller til madpakkerne de efterfølgende dage. Hvis du vil prøve den ægte varer, kan du finde den her.

Read More

Verdens bedste chokoladekage

Dette er en af de bedste chokoladekager, jeg nogensinde har smagt. Den er luftig og saftig og smager rigtig meget af chokolade. Desuden overrasker det ofte dem, jeg har serveret den for, at den er helt vegansk, og jeg får ofte spørgsmål som “jamen, hvad har du da kommet i den…?”. Derfor er det ekstra dejligt at kunne fortælle, at den faktisk kun indeholder ingredienser, som de fleste mennesker – veganere eller ej – har i køkkenet.

Read More

Fødselsdagsboller

boller

Disse boller er lette og luftige med den helt rigtige fødselsdagsbollesmag. Pynt dem med perlesukker, server dem med smør eller lav en bollekagemand/kone med glasur og farvet krymmel til de søde børn i børnehaven.

Read More